Therapeutische/Massage behandeling 

 

Wat is nu precies een sporttherapeut? Ik zal het u uitleggen. De sporttherapeut is het "gat" tussen de sportmasseur/verzorger en de fysiotherapeut.

 

De sporttherapeut behandeld door de volgende combinaties te gebruiken: bindweefsel-, triggerpoint-, mobilisatie-, tape-, en massagetechnieken. 

 

Zoals mijn leraar omschreef:

 

"Een gewricht bestaat uit verschillende lagen, te vergelijken met een ovenschotel lasagne.

Als de lasagne koud is komt deze stug over. Zodra je de lasagne in de oven zet word hij warm en soepel en glijden de verschillende lagen makkelijker over elkaar. Zo werkt de beweging in een gewricht ook. Zodra je het gewricht gaat bewegen word het weefsel warm en soepel en uiteindelijk zorgt dit voor een goede beweegbaarheid." 

 

Veel voorkomende klachten:

Lage rugklachten, knieklachten, armklachten en nekklachten.  

 

Mocht u vragen hebben over bepaalde klachten die u heeft dan kunt u mij altijd bellen of contact opnemen via het contactformulier.

 

 


Hot Stone massage

 

Hot Stone massage wordt gegeven met basalt stenen die een warmte krijgen tot ongeveer 45 graden celcius. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren waardoor er een ontspannend effect optreedt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd - meestal je rug. Hierdoor worden spanningen verlicht en geeft het nadien energie.

 

Een Hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.


Stoelmassage

 

Heeft u klachten tijdens het (zittende) werk? Heeft u last van RSI, tennisarm, stress etc.? Dan is een stoelmassage wat voor u.

 

Een stoelmassage is een laagdrempelige massage omdat er over de kleren heen wordt gemasseerd. De massage wordt meestal gegeven in de werkomgeving omdat zo ook eventuele oefeningen gegeven kunnen worden. Tijdens de massage oefen ik druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op het hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen. Hierdoor worden eventuele blokkades opgeheven, zwakke plekken worden versterkt, bevordert de energiedoorstroming en versoepelt de spieren en gewrichten. Het lichaam komt hierdoor weer goed in balans. 

 

Deze stoelmassage wordt daarom ook veel ingezet bij bedrijven omdat het de werksfeer en prestaties kunnen verbeteren. 

 

Ook wordt de stoelmassage gebruikt om een zwangere vrouw een ontspanningsmassage te geven met olie. Zodat zij toch nog redelijk gemakkelijk kan zitten met haar dikke buik.

 

Heeft u interesse of vragen vul dan het contactformulier in.

 

Voor massages bij uw bedrijf kunt u mij een bericht sturen  met uw wensen en ik zal dan een passende offerte maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Medical taping / Sporttape

 

Medical taping is het toepassen van elastisch tape om spieren te tapen bij blessures of preventief of bepaalde klachten tegen te gaan.
Zoals hooikoorts, menstruatie, misselijkheid of maagklachten, bij littekens en COPD.

 

De methode, die oorspronkelijk in Japan is ontwikkeld, kan bij problemen met betrekking tot het bewegingsapparaat worden toegepast.

De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140%, en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid.

Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is.


Wielrensoigneur

 

Wat is nu eigenlijk een wielrensoigneur? Een soigneur is lid van een wielerploeg en is verantwoordelijk voor het verzorgen van de wielrenners. Dit houdt onder andere in het verstrekken van voedsel (sportvoeding in de bidon, mueslireepjes, bananen, sportgelletjes, etc.), water en massages geven aan de sporters van de wielerploeg. Soigneurs moeten in het bezit zijn van een diploma sportmassage of fysiotherapie. Daarna kunnen zij bij de KNWU de basiscursus Soigneur volgen en bij de KNWU een licentie aan vragen.

 

Voor meer uitleg verwijs ik u naar de speciale pagina verzorgster.

 

Tijdens het seizoen 2020 zal ik, net zoals in 2016 2017, 2018 en 2019, de club Jan van Arckel bijstaan bij hun wedstrijden..